Dans gravid

Din egen Dans


                                                        Nära dig Själv


Dans Gravid

För dig som är gravid eller önskar förbereda dig inför graviditet och förlosssning.


Dans har i årtusenden hjälpt kvinnor att stärka och fördjupa kontakten med sin kropp och underlättat övergången in i nya livsskeden, som menstruation och barnafödande.

Genom dansen tar du plats i din kropp och ditt sinne, dina känslor. Du förankrar dig, blir närvarande, mer lyhörd och inkännande mot dina behov och trygg i din kropp. Graviditet innebär stora förändringar för dig som kvinna på alla plan. Dansen hjälper dig att skapa en grund som kan underlätta både din graviditet och förlossning och få ett ökat välbefinnande som kan bli till glädje för dig även efter graviditeten.


Vi rör oss med fria rörelser, i närvaro. Det är dina behov som styr.

Dansen hjälper dig att få en ökad känsla av trygghet i din kropp och en djupare kontakt med din andning, en ökad mjukhet, följsamhet, tydlighet, lekfullhet, avslappning.

Dansen ger en ökad beredskap att spontant andas med i värkarna under förlossningen och möta upp smärtan i stället för att spänna sig och hålla andan. Kvinnor som har förtroende för sin kropp och sin egen förmåga till barnafödande, får en bättre förlossningsupplevelse med mindre komplikationer.


Kvinnokroppen har en formidabel inneboende styrka.


Kurs start hösten 2018, mer information kommer inom kort.

Är du intresserad kan du ta kontakt med mig via formuläret i kontaktsidan.

 

Copyright Sara Riera 2019